BDR Thermea, moederbedrijf van Remeha, heeft installatiebedrijf Holland Warmte overgenomen. Voor de ketel- en warmtepompfabrikant is de overname een primeur.
Holland Warmte heeft zijn hoofdkantoor in Numansdorp en heeft het zuidelijke deel van de Randstad, West-Brabant en Zeeland als werkgebied. Het bedrijf met 36 werknemers richt zich exclusief op de particuliere markt. Holland Warmte blijft na de overname zelfstandig en onder eigen naam in de markt actief. Het bedrijf voert de ketelmerken Remeha, maar ook Nefit, Intergas en Vaillant. Voor warmtepompen werkt het bedrijf exclusief samen met Remeha.
Groeistrategie
De overname maakt deel uit van de groeistrategie van BDR Thermea. De komende jaren wil het bedrijf uit Apeldoorn investeren in het gehele kanaal van toeleveranciers, fabrikanten, groothandels, installateurs en de eindgebruiker, zegt Arthur van Schayk, algemeen directeur van BDR Thermea Benelux en Remeha.
“Met de overname halen wij gerichte advisering, installatie- en onderhoudskennis in huis waarmee we onze product- en dienstverlening verder kunnen verbeteren. Dit is een erg belangrijke stap om de noodzakelijke versnelling van de energietransitie in woningen en gebouwen te kunnen realiseren.”
Samenwerking
Holland Warmte heeft een relatie met BDR Thermea die al langer teruggaat. Zo werkten de twee bedrijven drie jaar geleden al samen bij de totstandkoming van een techniekschool. Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte vult aan: “Met de aansluiting bij een grote en krachtige partij als Remeha maken wij ons bedrijf toekomstbestendig en kunnen wij de waarde aan onze werknemers en klanten nog groter maken.”
Een paar weken geleden maakte Remeha bekend een productiefaciliteit voor de productie van warmtepompen in Nederland (Apeldoorn) te starten. Het streven is om vanaf 1 juli 2023 50.000 (hybride) warmtepompen in Apeldoorn te produceren en vanaf 2024 de volledige productiecapaciteit van 140.000 per jaar te realiseren. Tot dusver werden de warmtepompen van Remeha alleen in Frankrijk geproduceerd.
Holland warmte is geen partij die zo hoog scoort in de reviews.,
Lulkoek. Prima onderneming .
Welke reviews? Zowel op google als Trustpilot vrijwel alleen positieve reviews.
Schoenmaker blijf bij je leest…..
De kennis van hun eigen warmtepompen is bedroevend slecht bij Remeha.
Gewoon beschamend slecht zelfs.
Beter doen ze daar wat aan dan zulke overnames.
Daarom juist de overname. Hiermee halen ze juist die kennis en ervaring in huis.
Ketel fabrikanten, moeten het gat van de particuliere markt zelf gaan dichten. Alle grote installatiebedrijven willen van de particulieren af. Geen periodiek onderhoud heeft directe gevolgen voor de ketel en warmtepomp fabrikanten. De particuliere zijn te tijdrovend het is allemaal maatwerk. De kosten van spare parts voor warmtepompen zullen gigantisch gaan toenemen. Voor veel eigenaren zijn die kosten onbetaalbaar. We moeten naar een collectieve oplossingen door ons bestaande aardgas netwerk geschikt te maken voor groene waterstof. Een reeds bestaande techniek hoeft niet ingewikkeld te zijn om effectief en efficiënt te kunnen worden ingezet. Een warmtepomp voor particulieren is te complex. Alleen het uurloon van een servicemonteur is al een forse greep in de portemonnee.
Ik hoop alleen niet dat er zo voorkeurs installateurs gaan ontstaan, die met voorkeur warmtepompen uitgeleverd krijgen……
Scherpere prijzen, korte lijntjes, voorrang bij service ? Persoonlijk vind ik het een vreemde zet. Ze worden concurrent van hun eigen klanten
Productie van warmtepompen enkel in Frankrijk? Raar dat dan op de Elga Ace verpakking staat “Made in Thailand” …
Heb 3 jaar gewerkt voor holland warmte.
Elke werkdag 3 ketels plaatsen door heel Nederland.
Hele mij rug na te kloten gewerkt voor dit kut bedrijf. Totaal geen begrip of empathie voor de monteurs.
Wat een klote bedrijf.
Op zich niets mis met het idee, immers de transitie moet door.
Alleen ik vraag me wel af, is het wel haalbaar? Denk aan Electra netwerk (infrastructuur), kosten voor de burger, ruimte om alles kwijt te kunnen en de techniek is toch nog “complex” wat problemen kan geven.
Ik wacht nog even.
In het verleden is dit meer gedaan door fabrikanten c.q. groothandelaren. Wat Remeha gaat doen, is het beconcureren van zelfstandige installatuers. Dit werd/word altijd door elk zelfstandige installatie bedrijf ervaren als oneerlijke concurrentie immers het installatie bedrijf van de fabrikant c.q. groothandelaar word er altijd van verdacht te calculeren met veel lagere inkoopprijzen dan de zelfstandige installatie bedrijven, zeker als het gaat om de wat grotere (woningbouw) projecten waarop moet worden ingeschreven. Natuurlijk zullen de fabrikanten c.q. groothandelaren ontkennen dat zij lagere inkoopprijzen geven aan hun eigen installatie bedrijf(en) maar is dat wel zo ?? Als het gaat om aanzienlijke grote projecten zullen er altijd twijfels blijven bestaan als het installatie bedrijf van de fabikant/groothandel weer eens een inschrijving heeft binnengehaald.
Onbegrijpelijk dat Remeha dit risico wil lopen met een dergelijk klein installatie bedrijf wat maar 36 personeels leden omvat.
Wat leggen we nou toch allemaal te zeiken? Eneco, Essent, ze hebben allemaal een installateur in de knip. Dat het bij voorgenoemde grote prutsers zijn die van cv ketels geen verstand hebben is als je een paar van hun installaties gezien hebt wel heel duidelijk. Maar goed waar een gat in de markt zit, probeer je dat op te vullen. En dat Remeha dat nou doet so be it!
Als jullie een kans voor de voeten krijgen loop je er toch ook niet voor weg.
En dat de prijzen krap en duurder worden? Wij zijn een kleine installateur uit het zuiden en bij Remeha kun je voor meerde ketels altijd goed onderhandelen, maar dan moet je ook wel merkvast zijn he. En gewoon praten met je regio vertegenwoordiger en dan zul je zien er is veul mogelijk!
Mooie set van Remeha, eindelijk weer kansen voor Nefit, intergas en Vaillant!! Tuurlijk zien de installatie bedrijven dit als concurrent en zal zeker afgestraft worden, ik heb de eerste installateurs al gehoord die ze niet meer willen verkopen. Hele rare set