Ga naar hoofdinhoud

, ,

Gekleurde wrap vermomt buitendelen warmtepomp

Buitendelen van warmtepompen zijn groot en niet altijd even fraai. Intechneau uit Ruinen wrapt de buitendelen zodat ze beter in hun omgeving passen, of zelfs bijna onzichtbaar worden.

Het Drentse installatiebedrijf heeft inmiddels al een leuke trackrecord opgebouwd van gekleurde warmtepompen. Fabrikant Bosch levert de 7400AWi-monoblock enkel in wit, en dat is niet altijd passend, zeker omdat de monoblock een stuk forser is dan een split-buitendeel.

Monoblock

Het begon met een enkele vraag, maar het is inmiddels een standaard meer-optie geworden in het offertetraject van de warmtepomp bij het bedrijf. Het buitendeel gewrapt in welke RAL-kleur dan ook. Zeker bij de forse monoblock-warmtepompen, waarbij alle techniek in het buitendeel zit, kan dit een fraaie oplossing opleveren. Omdat de Bosch een diffuser voor de ventilator heeft, en daarmee naar de zijkanten uitblaast, ziet de kijker ook geen rooster meer. Dat maakt hem in de gekleurde versie alleen maar extra onopvallend.

Folie voor buitenunit warmtepomp

Intechneau ging in conclaaf met haar reclamebedrijf Klinkhamer Reclame uit Meppel. Die kunnen op basis van de klantvraag het buitendeel in een folie wrappen die ook wordt toegepast op boten en auto’s. De folie is dus geschikt voor buitentoepassing. Omdat de afmetingen van de buitendelen altijd hetzelfde zijn, kan er efficiënt gekleurde folie worden besteld. Installatiebedrijf Intechneau is gevestigd in Ruinen. Het bedrijf heeft een showroom van 1200 m2 met duurzame technieken.

Oproep: heb je ook mooie voorbeelden van warmtepompen die gespoten, gewrapt of weggewerkt zijn? Stuur ons een e-mail

Niet opvallen

Hieronder zie je een galerij met voorbeelden. De eerste gewrapte warmtepomp kwam te staan op een bungalowpark waar de stille buitenunit ook niet op mocht vallen. Door de zwarte wrap valt hij helemaal weg tegen de achtergrond van het schuurtje. De grijze en de blauwe uitvoering zijn gemaakt om de buitenunit meer één te laten worden met het schilderwerk of de muren van een woning.

In het bos verstopt

De fraaiste is misschien wel de groene. Hier heeft de klant een bosperceel naast de woning, waar de buitenunit bijzonder verdekt kon worden opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geen vakinformatie voor de installatiebranche missen?

Als vakman weet je hoe snel de techniek verandert. Wil jij geen enkele ontwikkeling en innovatie in de installatiebranche missen? Download gratis een digitaal inkijkexemplaar en ontdek het vakblad Installatie.

Laatste nieuws

Gekleurde wrap vermomt buitendelen warmtepomp

Van Ommeren onder vleugels Van Dillen

Techniek Nederland sluit zich aan bij watercoalitie

Premium

Metalen gevel wordt warmtepompbron

Lekke rookgas

Podcast: ‘Eén keer iets goed bedenken, is elke keer goed uitvoeren’