Ga naar hoofdinhoud

,

Intergas breidt ketelproductie uit

Cv-ketelfabrikant Intergas gaat haar productie in Coevorden fors uitbreiden. In oktober wil het bedrijf een nieuwe productiehal in gebruik nemen.

Door de bouw van de nieuwe productiehal naast haar huidige bedrijfspand uit 2012 kan de grootste cv-ketelfabrikant van Nederland straks op jaarbasis maximaal 500.000 toestellen produceren. Dat is in 5 jaar bijna een verdubbeling van de productie. In de nieuwe hal komen 8 nieuwe assemblagestraten voor cv-toestellen, een auditorium en trainingsruimten. In totaal heeft het bedrijf dan 19 productiestraten waar toestellen samengesteld worden voor levering aan de groothandel.

Artist impression van Intergas 2, dat naast het huidige pand in Coevorden komt te staan. Dubbelklik voor vergroting.

De Nederlandse markt is op dit moment stabiel. In zijn totaliteit werden in Nederland het afgelopen jaar rond de 430.000 cv-toestellen verkocht voor nieuwbouw en renovatie. De verwachting is echter dat deze de komende jaren door de energietransitie zal gaan krimpen. De groei van Intergas zit vooral in de export: Intergas exporteert momenteel veel verwarmingstoestellen naar Engeland, de Verenigde Staten en Zuid-Europa. In die landen is grote vraag naar de Nederlandse hoogrendement-techniek.

Ook in Nederland ziet het bedrijf op korte termijn de vraag naar cv-toestellen stijgen. Dit is volgens marketingmanager Ralf Jansen voor een deel een inhaalslag van de economische crisis, een deel marktaandeel, en een deel een verwachte toename van de vraag doordat consumenten en corporaties vóór 2021 hun cv-toestel nog gaan vervangen.

Meer aanvragen

Ook installateurs krijgen momenteel meer aanvragen voor ketelvervangingen omdat de 1:1 ketelvervanging per 2021 op losse schroeven lijkt te staan. Uneto-VNI, ketel- en warmtepompfabrikanten stellen voor dat vanaf dan cv-toestellen enkel nog vervangen mogen worden in combinatie met een verduurzaming, zoals een warmtepomp of zonneboiler. Het is nog niet bekend of deze wens vanuit de branche ook daadwerkelijk werkelijkheid gaat worden.

Intergas I heeft 12 productiestraten van cv-toestellen. In de nieuwbouw komen er 7 extra bij, inclusief een auditorium en trainingsruimten.

8 reacties op “Intergas breidt ketelproductie uit

  • andre

    Een intergas ketel in de verpakking kost in verhouding met een warmtepomp in de verpakking 1/10. Voor veel mensen is de keus gauw gemaakt. Prima product voor een scherpe prijs

  • Andre

    Een intergas ketel in de verpakking kost in verhouding met een warmtepomp in de verpakking 1/10. Voor veel mensen is de keus gauw gemaakt. Prima product voor een scherpe prijs

  • Peter

    We wachten eerst maar af waar de 3 musketiers mee komen Samsom,Terpstra en Wiebes.
    Als de verzilverlening goed uitpakt qua voorwaarden is het een leuk alternatief voor huizenbezitters die een overwaarde hebben tussen de 50 en 100 k, dan zou je bv 20 k kunnen verzilveren aan het pand waar je in woont, met dat geld kom je een heel eind veel huizenbezitters zullen het redden met dat bedrag.
    Maar pas op straks komen de kapers met gladde praatjes langs de deur die jou wel ff gaan vertellen hoe je je huis energie neutraal kunt maken om vervolgens hun eigen portemonnee te vullen, zelf heb ik de eerste al gehad.
    Mocht je met iemand in zee willen gaan vraag minimaal 3 offertes aan (op papier)met dezelfde voorwaarden bij verschillende bedrijven en let op als/of er eventueel een onderhoudscontract bij zit en wat daar de voorwaarden van zijn.

  • Jan Ruijter

    En vanwege die kortzichtige visie – het is goedkoper – moet de keuze voor gasloos dus worden gestimuleerd met prijsinstrumenten, zoals subsidie op warmtepompen en een verschuiving van energiebelasting van gas naar stroom…

  • r.kamper

    Geen verplichte vervanging dus per 2021. Tot 2030 nog ketels rammen. Ik denk dat ze daar in hun vuistje lachen

  • H

    We gingen toch van het gas af?

    1. jos

      Beste H

      Er zullen zeker alternatieven moeten komen , ieder gezin aan de warmtepomp, dan blaas je het gehele elektranetwerk keer op keer op. Ik denk dat een gasaansluiting voorlopig behouden nog niet zo,n gek idee is en er binnenkort (1-2 jr) een soort van gas mengoplossing komt ,misschien een ander soort verwarmingsketel aanschaffen, maar dat zal voor de meeste gezinnen financieel nog wel te behappen zijn

  • Andre

    Nederland moet van het gas af. Waarom begrijp ik nog steeds niet. Oké van het Groningsgas is begrijpelijk, maar in Duitsland en België krijg je subsidie als je op het gasnet wordt aangesloten. Intergas heeft een hele grote afzet markt in Amerika

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Zorg dat je geen belangrijke vakinformatie mist!

Til je vakmanschap naar een hoger niveau met vakblad Installatie. Van de laatste technische ontwikkelingen, mooie projecten en interviews tot praktische tips voor ondernemen.
Download nu gratis een digitaal inkijkexemplaar.

Laatste nieuws

Webinar: nieuwe warmtepomp-smaken

Zonnestroomboilers: aanbod groeit

ISH belooft installatieprimeurs in spannend ‘umfeld’

Zonnepanelen kabel via condensafvoer ketel

Markt zonnepanelen gehalveerd; herstel in zicht

Beugelen rookgas: aanvullende eisen onderconstructie