Hoe neemt u bewoners mee in het verduurzamen van de woningbouw? Hoe zorgt u voor kwaliteit, maar ook voor betaalbaarheid? Antwoord op deze en meer vragen krijgt u op donderdag 30 januari 2020 tijdens de eerste editie van de BDH Kennisdag.
De Kennisdag wordt gehouden in het Spoorwegmuseum in Utrecht en is bedoeld voor energieprofessionals uit de profit- en de non-profitsector, zoals gemeenten, provincies, woningcorporaties, ngo’s, leveranciers van warmtepompen & afgiftesystemen en installatiebedrijven.
Thema van de Kennisdag is het belang van kwaliteit & betaalbaarheid in de energietransitie. Het succes valt of staat met kwaliteit. Kwaliteit van de technieken en innovaties, maar ook van de communicatie naar consumenten en bewoners. Hoe overtuigt u hen en neemt u ze mee in het proces van verduurzaming van de woningbouw? Andere onderwerpen die 30 januari aan bod komen zijn bijvoorbeeld elektrifi catie, moleculen & elektronen, monitoring, robotisering, connectiviteit, geluid van warmtepompen en succesverhalen van onder andere gemeenten, woningcorporaties en installateurs.
Sprekers
Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal plenaire sessies, in de middag worden daarnaast parallelsessies georganiseerd. De presentaties worden verzorgd door onder anderen Bert den Ouden (Berenschot), Sandra Phlippen (ABN Amro), Donald Pols (Milieudefensie), Albert Rodenboog (oud-burgemeester Loppersum), Doekle Terpstra (Techniek Nederland), Cindy van de Velde (Vereniging Eigen Huis) en Arjan Vliegenthart (Nibud).
Zo moeilijk is het allemaal niet. Je moet gewoon de ”pijn” over 30 jaar uitsmeren. Je doet elk jaar een plakje. Het laatste plakje is de warmtepomp, All electric of de waterstof ketel.
In de bestaande bouw is in 30 jaar het vervangen van isolatieglas naar HR++ bij iedereen aan de orde. isoleren van de spouwmuur is ook uit te smeren, de ene keer de voorkant en andere keer de achterkant. Het begint om zo min mogelijk energie te verbruiken ipv doelloos een warmtepomp te installeren.
kennis over energie transitie
Mijn huis met groot plat dak en vele thermopane ruiten dateert van 1987 dus amper geïsoleerd
Het eerste wat moet gebeuren is dakisolatie doch dat kan alleen met vacuum isolatie panelen omdat zo een volledige reconstructie van dak en dakrand kan worden vermeden . De plaatsing zonnepanelen wacht tot het moment dat dat dak klaar is
Het is eigenlijk ongelofelijk dat op internet niemand dergelijke dak aanpassingen aanbiedt en de prijzen erbij vermeldt [de prijzen van vacuumpanelen zijn kennelijk ook iets wat geheim gehouden moet worden [niemand meldt die prijzen behalve de chinezen]
Verder loopt voor mij en de vele ouderen de energie transitie heel traag want als oudere >75 jaar kom ik en die andere ouderen niet in aanmerking voor de energie bespaarlening
Indien men tzt met verplichte regelingen komt dan zijn mijn juridische messen nu al geslepen gezien deze ridicule leeftijdsdiscriminatie