Luchtkwaliteit ligt onder een vergrootglas, en er is een run op CO2 meters en sensoren. Komende maand komt er een nieuwe meter op de markt die zo in het stopcontact kan, een grafische display heeft, en de mogelijkheid om te loggen.
Met name utiliteitsgebouwen zoals scholen, zijn door het Covid-19 virus scherp aan het sturen op luchtkwaliteit.
De AurAir luchtkwaliteitsmeter mikt zowel op consumenten als professioneel gebruik, en heeft een basis en pro-variant. In de basisvariant worden de CO2-waardes weergegeven op een scherm en in de bijbehorende app. Via deze applicatie kunnen ook waardes teruggekeken en vergeleken worden. CO2 Sensor heeft een meetbereik van 400-5000 ppm. Om de nauwkeurigheid te bewaren kijkt de sensor naar de laagst gemeten CO2 waarde in een week, dit is de nieuwe buitenlucht CO2 waarde.
De pro-variant heeft ook sensoren die de vluchtige organische stoffen (VOC) meet, een indexering maakt van de luchtkwaliteit, een combinatie van temperatuur, luchtvochigheid en luchtdruk. Het CO2 bereik is ook groter: tot 10.000 ppm
De AurAir is pas in november leverbaar, maar is al wel te bestellen. De basisvariant heeft een consumentenprijs van 189 euro, de pro-versie heeft een prijskaartje van 249 euro incl. btw.
Helaas is het analyse systeem van dit apparaat alleen gericht op CO2 en niet op stikstof , fijnstof en of andere stoffen die de kwaliteit van leven zichtbaar maken bij b.v. astma of stuifmeel intensiteiten.
Heb een meetapoaraat gekocht voor nog geen €25,00. Werkt prima. Probleem is het juist interpreteren van de getoonde waarden. Daarover is m.i geen eenduidige uitleg beschikbaar.