Tijdens de VSK presenteerde Remeha een uitbreiding van haar E-HP warmtepompserie. Dit geldt zowel voor de E-HP AW, de hoogwaardige lucht/water-warmtepomp, als ook voor de grondgebonden E-HP BW/WW. De beide warmtepomptypes zijn geschikt voor de utiliteit, nieuwbouw en bestaande bouw.
De lucht/water-warmtepomp Remeha E-HP 31i past traploos zijn vermogen aan op de verwarmingsvraag. Hierdoor is hij het hele jaar door efficiënt en fluisterstil. Doordat de E-HP 31i een inverter heeft, kan de installateur het verwarmingssysteem met kleinere buffers uitrusten, wat de kosten van de totale installatie drukt.
Hoge watertemperaturen
De 168kW E-HP AW krijgt een Ace-versie. Door deze update functioneert het toestel bij dit vermogen nu ook tot een buitentemperatuur van -20 °C en levert deze warmtepomp bijna het hele jaar door 65 °C water.
Voor toepassingen waarbij nog hogere watertemperaturen nodig zijn, introduceert Remeha de E-HP AW 86 HT Plus en de E-HP AW 172 HT Plus. Met watertemperaturen tot 75 °C kunnen deze toestellen ook hoge temperatuur verwarmingssystemen beter bedienen. Deze nieuwe warmtepompen zijn geoptimaliseerd voor hybride toepassingen. De E-HP 86HT plus heeft een vermogen van 86kW en de E-HP AW 172 HT Plus biedt 172kW. Alle warmtepompen zijn ook in cascade-opstelling te plaatsen.
Nieuwe grondgebonden toestellen
Remeha breidt dit jaar ook het aanbod grondgebonden warmtepompen voor de utiliteit uit. De range E-HP WW/BW begint straks bij 11kW en loopt op tot 300kW. Daarmee levert de Apeldoornse fabrikant voor elke vermogensvraag een passende warmtepomp of een combinatie van toestellen in cascade. Tot 30kW zijn de grondgebonden warmtepompen invertergestuurd, waardoor ze het hele jaar rond efficiënt en stil zijn. De warmtepompen met de grotere vermogens schakelen van 0-50-100 procent, zodat zij in dat bereik altijd een zo efficiënt mogelijke verwarmingsprestatie leveren.
Alle E-HP WW/BW warmtepompen kunnen optioneel passief en actief koelen. Deze grondgebonden toestellen zijn daarmee erg geschikt voor moderne nieuwbouw. Maar ze kunnen zeer zeker ook worden gebruikt voor de vervanging van bestaande grondgebonden warmtepompen, of in renovatieprojecten waar men een grondgebonden warmtepomp wil toepassen.
Fantastisch, of fantasie ?
Levering in 2023 of 2024?
Levering 2023 of 2024?
Levering in 2023 of 2024?
Lijkt me wel wat!!!
Misschien super!
Prijs en levertijd
Ach het zijn allemaal ondingen. Ik hrb een bloedhekel aan warmtepompen. Waarom wel het kost mij 200 euro stroom per maand. Voorheen betaalde ik 50 euro gas. Het tapwater word niet wsrmer dan 45 graden wat veel te koud is. De thermostaat moet ik op 37 graden zetten om het binnen 19 graden te krijgen. Er is maar een persoon blij dat iedereen aan de warmtepomp gaat en dat is de fabrikant. Die maakt 60% winst per warmtepomp. Nee mensen neem een voorbeeld aan Duitsland en België daar krijg je subsidie als je aan het gas gaat. Nogmaals warmtepompen zijn ondingen, enrrgiedlurpers en nemen veel ruimte in. Schaf dus NOOIT een warmtepomp aan je bent dan een dief van je eigen portomonnee