Ga naar hoofdinhoud

, ,

Subsidie voor verwijderen gaskraan

Amsterdammers kunnen vanaf 1 september subsidie aanvragen als ze hun aardgasaansluiting verwijderen. In totaal stelt de gemeente vijf miljoen euro beschikbaar. Mensen kunnen maximaal vijf duizend euro krijgen. Verhuurders kunnen subsidie krijgen voor meerdere woningen, zolang ze voldoen aan de Europese regels rondom staatssteun. Ook een vereniging van eigenaren kan subsidie aanvragen.

Er zijn veel mogelijkheden om een huis te verwarmen zonder aardgas. Ze variëren van het installeren van een warmtepomp tot aansluiting op het stadswarmtenet. Alle technieken komen in aanmerking voor de subsidie ‘Aardgasloos: verwarmen en koken zonder aardgas’, als de aardgaskraan maar wordt dichtgedraaid.

2050

Amsterdam wil de CO₂-uitstoot drastisch verminderen en daarom in 2050 volledig aardgasloos zijn. Daarvoor moeten ruim 350.000 woningen overgaan van aardgas naar duurzame verwarming en elektrisch koken. In dat kader krijgen nieuwbouwwijken in de hoofdstad al geen gasaansluiting meer.

6 reacties op “Subsidie voor verwijderen gaskraan

  • Andre

    Ik hoop dat gemeente Alkmaar ook € 5000,- subsidie geeft voor het verwijderen van de gasaansluiting. Met een subsidie van € 2300,- op een warmtepomp maakt deze combinatie heel interessant

  • Ik ken een warmtepomp die 80 graden warmte levert met max 500kw vermogen. Dus een hele buurt of wijk samen aansluiten…
    En deze gebruikt 100% natuurlijk koelmiddel!

    1. Theo

      Kun je daar wat mee info over verstrekken? Ik ben zeer geinteresseerd in een warmtepomp die een wat groter vermogen levert en ook nog eens bij een hoge afgiftetemperatuur. Wat is het verband tussen COP en de afgiftetemperatuur?

  • Warmte pompen geven geen 80 graden die kunnen over het algemeen 40 a 50 graden leveren maximaal de rest moet je bij verwarmen ideaal voor vloer verwarming maar op radiatoren gaat dit niet voldoende werken

  • André

    Helaas springen de leveranciers van verwarmingstoestellen hier nog veel te weinig op in. Het is nu hoog tijd met oplossingen te komen.

  • Energiek Advies

    Er zijn inderdaad warmtepompen die een hogere afgifte-temperatuur geven. Maar in feite zijn dat twee warmtepompen ‘op elkaar’ die in twee trappen de watertemperatuur verhogen. Je elektriciteitsverbruik wordt dus ook dubbel zo hoog als met een gewone warmtepomp. Je bent dan misschien wel aardgasloos, maar bepaald niet CO2-neutraal. En daar draait het uiteindelijk toch om??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Zorg dat je geen belangrijke vakinformatie mist!

Til je vakmanschap naar een hoger niveau met vakblad Installatie. Van de laatste technische ontwikkelingen, mooie projecten en interviews tot praktische tips voor ondernemen.
Download nu gratis een digitaal inkijkexemplaar.

Laatste nieuws

Zonnestroomboilers: aanbod groeit

ISH belooft installatieprimeurs in spannend ‘umfeld’

Zonnepanelen kabel via condensafvoer ketel

Webinar: nieuwe warmtepomp-smaken

Markt zonnepanelen gehalveerd; herstel in zicht

Beugelen rookgas: aanvullende eisen onderconstructie