Als één ding duidelijk is, dan is het dat ook de bouwsector niet ontkomt aan meedoen aan, denken over en zich voorbereiden op de circulaire economie. Nederland dient namelijk al in 2050 volledig circulair te zijn.
Als alle kabinetsplannen uitkomen, dan zal ons land over een kleine dertig jaar een duurzame economie zonder afval hebben. Dat klinkt als heel ver weg, maar is voor een bedrijfstak als de bouw, zeer dichtbij. De sector moet dus nauwe samenwerking aangaan met kennisinstituten, natuur- en milieuorganisaties, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om zuiniger en slimmer met grondstoffen en bouwmaterialen om te gaan.
Bouwspecial Circulariteit
De Bouwspecial Circulariteit laat zien dat circulair bouwen, renoveren en ontwerpen nu al een reële optie is. Inspirerende praktijkvoorbeelden geven een paar concrete handvaten om de eerste circulaire stappen te zetten. In deze special leest u onder andere meer over:
- Hoe kan vensterglas op een hoogwaardige manier worden hergebruikt? Een onderzoek naar het opwaarderen en renoveren van vensterglas
- Wat is circulair detailleren? Simpele principes en belangrijke uitgangspunten voor de details van een circulair gebouw.
- Wat betekent een circulair bouwproces voor de milieukosten? Een circulair businessmodel.
De Bouwspecial Circulariteit is nu te bestellen.