Vakbeurs VSK trok dit jaar bijna 35 duizend bezoekers. Dat is gelijk aan de vorige editie in 2016. Volgens beursmanager Patrick Schilte waren bezoekers erg tevreden: “we hebben gevraagd of bezoekers ook van plan zijn ons over twee jaar te bezoeken. 88 procent geeft aan ook in 2020 van de partij te zijn. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”
Energietransitie
Met een ferme slag op de gong opende Uneto-VNI voorzitter Doekle Terpstra de vakbeurs VSK 2018. Hierop volgde het openingsdebat in het VSK café, over de toekomst van een gasloos Nederland. Uit het debat bleek dat de installatiebranche de grote gamechanger is in de energietransitie. Dit was volgens Patrick Schilte terug te zien op de beursvloer.
“Exposanten haakten massaal in op actuele thema’s. We zien dat de sector steeds slimmer wordt en oplossingen steeds geavanceerder worden. Dat zagen bezoekers letterlijk terug op de beursvloer. Het was vooraf onze insteek met de pay off ‘ons vak wordt steeds slimmer, blijf scherp met VSK’ om bezoekers kennis te laten maken met deze state-of-the-art ontwikkelingen. Getuige de reacties van onze bezoekers zijn we daar samen met onze exposanten in geslaagd. De beurs kreeg van bezoekers een fors hoger waarderingscijfer dan twee jaar geleden.”
Wie waren de bezoekers?
51 Procent van de VSK-bezoekers is eigenaar van een installatiebedrijf of werkt daar, gevolgd door professionals uit de technische- & advieshoek, vastgoed, industrie en groothandel. Eenderde van de bezoekers vervult een directie- of management functie. Zeven van de tien bezoekers beslist of adviseert over investeringsbeslissingen. In grote meerderheid verklaarden bezoekers meer dan tevreden te zijn over de breedte van het aanbod en de aanwezigheid van marktleiders.
De twee belangrijkste motieven om naar de VSK te komen zijn op de hoogte blijven van nieuwe technische en branche ontwikkelingen (82 procent) en contacten onderhouden met bestaande en nieuwe leveranciers. Bezoekers waren breed geïnteresseerd in het expositieprogramma. De meeste interesse ging uit naar verwarming, luchtbehandeling/airconditioning, koudetechniek, zonne- en andere alternatieve energie, sanitair en ventilatie.