DeWarmte komt met een warmtepompboiler als aanvulling op de 8 kW monoblock warmtepomp die het bedrijf op de markt brengt. Met de extra warmtepomp kan een woning helemaal gasloos worden gemaakt.
DeWarmte heeft al langer de Pomp AO op de markt, een modulerende monoblock warmtepomp met koudemiddel R32 die een vermogen tussen de 2 en 8 kW kan leveren. De warmtepomp wordt nu vooral als hybride geplaatst, dus samen met een nieuwe of bestaande HR-ketel. Deze springt bij in koude dagen en voor de tapwaterbereiding. Optioneel kan een 3 kW elektrisch element worden bijgeplaatst.
Van all-e-ready naar all-electric
Om ook een opstelling te bieden om volledig van het aardgas af te gaan, komt het bedrijf nu met een aanvulling in de vorm van een tweede warmtepomp, die het tapwater moet gaan verzorgen. Boosterwarmtepomp Pomp T heeft een vermogen van 1,5 kW, en bevat het koudemiddel R290. In het vat zit een rvs-boiler. Met de 200 liter kan een gezin van 4 douchen. Voor hogere tapwaterbehoeften komt De Warmte binnenkort ook nog met een 300 liter-versie. De warmtepompboiler gebruikt het cv-water als warmtepompbron. Via een wisselaar wordt dit water door de warmtepomp opgeplust tot tapwater tot 65˚C. Om extra vermogen te kunnen leveren of tot 70˚C te kunnen verwarmen, zit in de warmtepompboiler ook nog een elektrisch element van 1,5 kW.
Met de combinatie heeft De Warmte nu een eigen all-electric concept. De warmtepompboiler, die ook onder de ISDE-subsidie valt, kan ook aan bestaande AO-pompen worden gekoppeld. De techniek heeft een eigen controller, waarmee de gebruiker met een bijbehorende app ook het gebruik kan monitoren. In tegenstelling tot andere warmtepompmerken verkoopt en installeert DeWarmte de warmtepompen met eigen mensen. Bij het bedrijf werken inmiddels 50 mensen.