Een stevige toeter naast de voordeur. In plaats van een geveldoorvoer, is hier een dakdoorvoer horizontaal geplaatst. Iets dat vaker gebeurt. Naast niet al te fraai, is dit een schending van het fabrikantvoorschrift en dus in basis een verkeerde installatie. Bovendien kan in zulke situaties regenwater in de luchttoevoer komen, of condenswater voor een onverwacht waterballetje zorgen wanneer het niet terugstroomt.
Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.
Tis gewoon een droeftoeter!!
En mooi onder het slaapkamerraam. Verdunningsfactor?
Ik zeg niks meer aan doen!
Vooral nu ook mensen uit de horeca ff snel opleiden en cv ketels laten plaatsen. Ons vak is immers snel te leren toch? Is dit weer een perfect voorbeeld van.
Kan het Vakmanschap CO ook weer de deur uit.
Zo te zien hebben ze wel de moeite genomen een grote muuropening te maken en weer netjes rond dicht te metselen. Ik gok dat het een doe het zelfklusje van een goeie metselaar is. Je weet wel van die schoenmaker en leest enzo…
Een uitmonding op deze plaats is sowieso niet toegestaan, ook niet met de juiste doorvoer.
@Nic & Ludwig, indien het je eigen ramen en deuren zijn is de verdunningsfactor niet relevant voor afkeur. Is het aan te raden, neen natuurlijk niet maar tja….ooit heeft iemand het in de eerste aanleg zo uitgevoerd en dan borduur je voort.
Uiteraard met een correcte geveldoorvoer.
NEN 2757 uitmonding ten op zichtte van erfgrens, ten minste 1 meter vanuit de erfgrens monteren, installatie voorschriften fabrikant handhaven en ivm werking en veiligheid. Tevens verdunningsfactor aanhouden.
Welke halve zool heeft dit gedaan het word tijd dat hij weer naar school terug gaat en goed oplet wat er besproken wordt en het bedrijf moet zijn installatie papieren inleveren.