Ga naar hoofdinhoud

,

Sifon niet teruggeplaatst

Ondanks een onderhoudsbeurt en een inspectie van de rookgasafvoer bleef de monteur geen goed gevoel overhouden aan de CO-metingen. Uiteindelijk blijkt bij een vorige beurt het kapotte sifon aan de onderzijde verwijderd te zijn, en niet vervangen. Hierdoor ontstond een open verbinding. De monteur heeft het euvel verholpen. Moraal van het verhaal: koolmonoxidegevaar zit niet alleen boven het toestel, ook eronder.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

7 reacties op “Sifon niet teruggeplaatst

  • Erwin

    Maar als je de sifon weg haalt dan moet er een jaar lang allemaal water langs de ketel stromen, dat moet toch opvallen bij de klant…

  • Erwin

    Maar als je de sifon weg haalt dan moet er een jaar lang allemaal water langs de ketel stromen, dat moet toch opvallen bij de klant…
    En dan ook nog geen afvoer onder de overstort, lekker gepruts…

  • willem

    En de stank van het openriool, dat reuk je toch ook.

  • koolmonoxide ? hoezo ik denk meer in H2O en Co2 daar komt zichtbaar waterdamp uit hoor, en koolmonoxide bij een Intergas is wel heel erg laag sprake van luchtbederf is er niet er wordt verse lucht van buiten aangezogen, ik praat het niet goed maar als je een opmerking maakt doe dat dan met verstand he , niet doen als of , het is wel duidelijk dat het weer iemand is die dingen maakt en geen enkel benul heeft waar die mee bezig is , dit houd in GEEN scholing!!!!! en een eigenaar die geen waterdamp ziet
    wat een Prutsers allemaal !

    1. Hans Smit

      Frits, naast Co2 komt er wel degelijk ook CO vrij in de rookgassen als de ketel een onvolledige verbranding heeft. Als er bij een Intergas de sifon ontbreekt of niet gevuld is komen er rookgassen via de condensafvoer vrij, dus ook CO en dus koolmonoxide. Trek de volgende keer als je bij een Intergas staat de sifon er maar eens af en laat hem maar een op hooglast branden. Hou dan je rendements meter er maar eens bij, je zult nog versteld staan !

  • Chris

    @willem
    Last van stank uit het open riool zul je hier niet hebben. Enkel de ketelsifon ontbreekt. Deze sifon heeft bij deze Intergas ketels altijd een open verbinding met het afgaande riool. Verderop in de afvoer zal dus nog een sifon geplaatst zijn om stankoverlast te voorkomen.

  • Ik wil in dit verband iets geheel anders aan de orde stellen. Tegenwoordig wordt de warmtewisselaar geborsteld of met een middel bespoten om effectief te blijven. Allemaal heel goed, maar wel de oorzaak van verstopte sifons. De kalkachtige rommel komt uiteindelijk in het sifon terecht waar een harde koek ontstaat. Gevolg een verstopte condenswaterafvoer en dus lekkage. Ik heb dat nu met twee verschillende ketels gehad bij twee verschillende onderhoudsbedrijven. Ik vraag me als consument af hoeveel keer dat voorkomt. Ik neem toch niet aan dat dit gezien mijn ervaringen uniek is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Zorg dat je geen belangrijke vakinformatie mist!

Til je vakmanschap naar een hoger niveau met vakblad Installatie. Van de laatste technische ontwikkelingen, mooie projecten en interviews tot praktische tips voor ondernemen.
Download nu gratis een digitaal inkijkexemplaar.

Laatste nieuws

Innovatieprijs voor aansluitset hybride warmtepomp

Facelift voor populairste inbouwreservoir

Glasvezel met een luchtje

Kemkens komt met carnavalskraker: ‘Werm vanbinnen’

Kabinet schuift ‘ISDE-bom’ terzijde: ‘keuzevrijheid tussen warmtepomp en warmtenet’

Duco publieksfavoriet bij BouwBeurs Awards