Met Climate 7000i voegt Nefit Bosch een nieuwe serie single split airco’s toe aan zijn programma. De Climate 7000i-serie is de nieuwste telg aan het airconditioning-programma van Bosch. De serie komt in vier types van 2,6 – 5,3 kW met energielabel A+++ voor zowel koelen, als verwarmen. Leverbaar in vier verschillende vermogensvarianten van 2,6 – 5,3 kW met een binnenunit in zowel zwarte, als witte uitvoering.
Koelen en verwarmen met A+++
De 7000i is de derde serie airco’s van Bosch. De serie heeft energielabel A+++ en R32 als koudemiddel. De nieuwe Climate 7000i single-split airco kent vier vermogensvarianten van 2,6, 3,5, 4,1 en 5,3 kW. De Climate 7000i is standaard voorzien van een geïntegreerde wifi-module. Via de gratis Bosch HomeCom Easy app kunnen gebruikers het systeem bedienen en onder meer het energieverbruik, de efficiëntie en de levensduur monitoren. Het apparaat kan aangestuurd worden met gesproken opdrachten. Verder heeft de airco met Energy Save+, een nieuwe energiebesparende functie van Bosch. Daarnaast kent hij tal van slimme extra’s, zoals een ‘radar’ met automatische zwenkfunctie en een ionisatie-functie. Een ingebouwde sensor past automatisch de temperatuur aan als er gedurende 30 minuten niemand in het vertrek is.
Groeimarkt
Bosch is nu vier jaar actief in de aircomarkt. In 2001 kwam het bedrijf met de 3000i en 5000i. Het Duitse verwarmings- en aircobedrijf neemt voor 7,4 miljard euro de airco-tak van Johnson Controls over, evenals de joint venture Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning en het bedrijf verovert hiermee in een klap een leidende positie in de sector.
Gasverbruik terugdringen en terugleververgoeding
De markt van airco’s is de afgelopen jaren fors gegroeid. Met name in de jaren met een vroege hittegolf in het voorjaar steeg de verkoop aanzienlijk. In de corona-jaren werd er flink geïnvesteerd door particulieren. De vraag naar koeling stijgt sowieso, zowel in nieuwbouw en renovatie. Daarnaast wordt de verwarmingsmodus van airco’s steeds vaker aangewend om enerzijds het gasverbruik terug te dringen, anderzijds om zelf op gewekte zonnestroom onder het eigen dak te verbruiken om terugleververgoedingen te ontlopen.