Een voorbeeld van een cv-ketel die gemonteerd is zonder de basisprincipes van een veilige installatie in acht te nemen. De inzender werd ingeschakeld door oudere dame omdat het klusbedrijf geen tijd had voor het onderhoud. Het klusbedrijf had de ketel voor een zacht prijsje geplaatst.
Bij het openen van de opstellingsruimte viel al gelijk op dat de dunwandige rookgasafvoer niet geschikt is voor de nieuw geplaatste HR-ketel. De plooibocht is een gatenkaas geworden en blaast rookgassen in de opstellingsruimte. De hete rookgassen hebben de MV-box al aardig aangetast. De rookgasafvoer is direct vervangen door hiervoor geschikt materiaal en gebeugeld volgens de geldende voorschriften.
Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.
Dit klusbedrijf moet dus makkelijk op te sporen zijn door handhavers. Deze zwaar bestraffen en kenbaar maken in tv programma’s als Kassa.
Misschien schrikt het weer enkele “klusprutsers” af.
Dit jaar gaan diverse gemeentes handhaven op de CO wetgeving.
Bedrijven die gevestigd zijn binnen de gemeente worden benaderd met vragen zoals een offerte voor periodiek onderhoud aan een ketel of een offerte voor een nieuwe ketel.
Is het benaderde bedrijf (nog) niet CO gecertificeerd dan volgen er vermoedelijk andere stappen waaronder mogelijk boetes.
Heel veel niet gecertificeerde bedrijven (zeker ZZP-ers) geven aan dat certificering niet te doen en onbetaalbaar is.
Dit is werkelijk nonsens, uiteraard kost het proces geld en tijd maar het is zeker voor eenieder te doen.
En gezien de vele onzinnige reacties op deze site bij de “installatiefouten” is een beetje bijschaven van de vakkennis etc. zeker geen overbodige luxe.